Transport Logistic 2015, München: ahol a cargovilág találkozik

iho   ·   2015.05.06. 13:45
tlog2015_0

Az idei rendezvény két fontos attrakciója az Air Cargo Europe és a mariLOG nemzetközi kiállítás és konferencia. De további „kisebb” szekciókban is fontos konferenciákat, konzultációkat szerveznek. Ezek áruszállítási szolgáltatások és logisztika; áruszállítási rendszerek; intralogisztika, warehouse management-rendszerek; auto-ID; csomagolás; IT/telematika, eBusiness, telekommunikáció. Egy biztos, aki számít a logisztikában, és áruszállításban az képviseli most magát Bajorországban. Az idei rendezvény pontos statisztikái még nem ismertek, hiszen javában tart még, de a tavalyelőtti, 2013-as kiállítás, konferencia és vásár méretei talán érzékeltetik, mekkora is ez a rendezvény:

  • 2013 kiállító 63 országból
  • 52 ezer 308 látogató, 110 országból
  • 110 ezer négyzetméternyi kiállítási területen.

Az idei müncheni börzén is fölvonul a teljes értéklánc, miközben világszínvonalú innovációkat és a legújabb logisztikai trendeket ismerhetik meg a látogatók.

NÉzzen szét a vásáron! A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Transport Logistics 2015 hivatalos honlapja)

Mi mindenről volt szó eddig?

Például arról, hogy a Rail Cargo csoport a kiállítás és vásár „tiszteletére” elindította első irányvonatát Linz és Antwerpen között. A szerelvények hetente háromszor közlekednek a belga és az osztrák nagyváros között.

De itt jelentették be azt is, hogy a Fercam új fióktelepet nyit Isztambulban, ezzel is erősítve jelenlétét a Földközi-tengeren. A török partnercég neve Fercam Lojistik, az olasz központú, légi és tengeri árufuvarozással foglalkozó társaság így „körbeöleli” a térséget, hiszen korábban Marokkóban és Tunéziában is nyitottak képviseletet.

Tovább terjeszkedne a dán Emons. A vasúti áruszállításban érdekelt esbjergi székhelyű cég nemrég 75 százalékos részesedést szerzett a ProLok GmbH-ban. A Duisburg és Hamburg környékén dolgozó ProLok így akár a nemzetközi piacra is kiléphet.

Fontos bejelentést tett a CargoLux is. A vásár részeként az Air Cargo Europe konferencián mutatja be az új globális szállítási szabványokat. Nyolc „kategóriába” sorolják eztán a szállítandó árukat:

  • CV Classic: az általános rakományok,
  • CV Jumbo: túlméretezett áruk és nehézteher-szállítás,
  • CV Power: autók, motorok, de akár helikopterek szállítása,
  • CV Hazmat: a veszélyes áruk kezelése,
  • CV Pharma: kifejezetten a gyógyszeripar igényeit tartja szem előtt,
  • CV Fresh: gyorsan romlandó áruk,
  • CV Alive: élő állatok szállítása,
  • CV Precious: műalkotások, különleges, értékes rakományok.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek