Trombitaforma helyett lóherealakú lesz a debreceni autópálya-csomópont

iho/közút   ·   2021.07.23. 18:00
00_m35_csomopont

A Debrecen-Józsa csomópont megépítése és a 354-es főút csomópontjának fejlesztése után, 2022 nyarától két helyszínen is megközelíthető lesz a Debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet.

A józsai autópálya-csomópont az M35-ös autópálya 32-es és 34-es kilométerszelvénye között épül meg és a tervezett Debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet északról való megközelítését szolgálja. Új, teljes értékű csomópont készül, közvilágítással. Az M35-ös autópálya felett épülő, kétszer két sávos kialakítású műtárgy felszerkezeti hosszúsága 50,6 méter, felülete 993 négyzetméter. Könnyebb megközelítésének érdekében két, többsávos körforgalmú csomópont létesül. A 2022 nyarára megépülő új csomópont a későbbi közvetlen autópálya-kapcsolat kiépítésének lehetőségét biztosítja Józsa településrésznek, ami távlati fejlesztési lehetőséget is jelent. A csomópont a jövőben a teherforgalom mellett az ipari park területén dolgozóknak is gyors és biztonságos eljutást tesz lehetővé.

(térkép: NIF Zrt.)

A beruházás keretében 2021 végére átépül az M35-ös autópálya és a 354-es főút meglévő különszintű csomópontja is. A trombita formájú csomópont teljes értékű, lóhere formájú csomóponttá épül át, a jelenlegi direkt ágak átépítésével és új direkt ágak kiépítésével. A fejlesztés eredményeként a Debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet már közvetlenül az autópályáról is megközelíthető lesz.

Nyitókép: teherautók és munkagépek az M35 autópálya és a 354. számú főút átépítés alatt álló csomópontjánál Debrecen határában 2021. július 23-án. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak az M35-ös autópálya Debrecen-Józsa és a 354-es számú főút csomópontjának építése kapcsán. Az elmúlt három évben két nagy ipari terület létesült Debrecenben, és ha a mostani két csomópont jövő nyárra elkészül, akkor a város mind a négy ipari övezete gyorsforgalmi kapcsolattal fog rendelkezni. A két csomópont kialakítása 8,7 milliárd forintba kerül (fotó: MTI/Balázs Attila)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek