Tüntetés miatt forgalmi változások szombaton

iho/közút   ·   2011.12.02. 11:23

A BKV tájékoztatása alapján, december 3-án, szombaton kb. 12.00 órától kb. 13.30 óráig a Széchenyi István téren tartandó demonstráció idejére a következő forgalmi intézkedéseket lépnek életbe:

Kb. 11.20 és 12.00 óra között a demonstrálók vonulásának idején a 115-ös jelzésű autóbuszok a Boráros tér H irányában az Alkotmány utca és az Üllői út között terelt útvonalon közlekednek. A járatokra a 9-es 72-73-as, a 914-es és 950-es járatok megállóiban lehet felszállni. A demonstráció ideje alatt a 115-ös jelzésű autóbuszok a Bajcsy-Zsilinszky út és a Múzeum körút útvonalon közlekednek, érintve a Deák Ferenc teret és az Astoriát is.

A 16-os és a 105-ös jelzésű autóbuszok közlekedésében várhatóan szombaton 11.30-tól 13.30-ig lesz változás. A demonstráció ideje alatt a járat mindkét irányban az Erzsébet hídon át közlekedik.

Ez idő alatt a Széll Kálmán tér M irányában a Deák Ferenc tér M – Károly körút – Kossuth Lajos utca – Ferenciek tere – Szabad sajtó út – Erzsébet híd – Szarvas tér – Apród utca - Ybl Miklós tér – Lánchíd utca – Clark Ádám tér terelt útvonalon, majd tovább az eredeti útvonalon közlekedik.

A módosított útvonalon közlekedő autóbuszok a következő megállóhelyeken állnak meg:

Deák Ferenc tér M – 109-es jelzésű autóbuszok Kőbánya irányú megállója a Városháza parknál
Ferenciek tere M – 7-es jelzésű autóbuszok megállóhelye
Erzsébet híd, budai hídfő – 8-as, 112-es jelzésű autóbuszok megállóhelye
Ybl Miklós tér – 86-os jelzésű autóbuszok megállóhelye

A Deák Ferenc tér M irányában a Clark Ádám térig változatlan útvonalon halad, majd a Lánchíd utca – Ybl Miklós tér – Apród utca – Krisztina körút – Döbrentei tér – Erzsébet híd – Szabad sajtó út – rakparti lehajtó – Alsó rakpart – Széchenyi István tér terelt útvonalon, majd ezt követően már az eredeti útvonalon közlekedik, a Hild és a Széchenyi István téren nem áll meg.

A módosított útvonalon közlekedő autóbuszok a következő megállóhelyeken állnak meg:

Erzsébet híd pesti hídfő – 8-as jelzésű autóbusz megállóhelye
Eötvös tér – 2-es jelzésű villamospótló autóbuszok megállóhelye

A rendőrség döntésétől függően várhatóan 13.30 órától 14.00 óráig a 2-es villamosok a Kossuth Lajos tér M és Vágóhíd H között közlekednek.

Kapcsolódó hírek