Új fuvarozási útvonal a Rail Cargo Groupnál

iho/vasút   ·   2017.02.22. 16:15
400px_obb_taurus

Az új, rendszeres fuvarszolgáltatással a Rail Cargo Operator először biztosít a DP World számára közvetlen vasúti szállítási lehetőséget Horvátország és Németország között. Ezzel a vállalat újabb lépést hajt végre az igényekre szabott szállítás és logisztikai megoldások terén.

Fiume (Rijeka) adriai-tengeri kikötőjét és a Rajna-parti Ludwigshafenben található KTL-t (Kombi-Terminal Ludwigshafen) összekötő első járat február 21-én indul majd. Hetente három vonatpár fog közlekedni, mindegyik szerelvényben tizennégy kilencven láb (27,43 méter), valamint négy nyolcvan láb (24,38 méter) hosszú konténerszállító kocsi utazik majd. A Rail Cargo Operator a vonatokkal tovább erősíti az intermodális vasúti szállítás területén betöltött pozícióját.

A Rail Cargo Group már Horvátországból is indít Németországba közvetlen konténervonatokat (illusztráció)

Saját tulajdonú teherszállítási vállalatainak, többek között a horvátországi leány Rail Cargo Carrier Croatiának és a szlovéniai Rail Cargo Carrier d.o.o.-nak köszönhetően a Rail Cargo Group nemcsak Ausztriában, hanem a teljes útvonalon továbbíthatja a szállítmányokat. Az ennek következében rövidülő szállítási idők, a javuló pontosság, valamint a magasabb üzembiztonság és minőség pedig az ügyfelek hasznára válik.

A hetvenhét kikötőnél és szárazföldi terminálnál szolgáltató, ötvennél is több céggel kapcsolatban álló DP World a világ egyik legnagyobb konténerterminál-üzemeltetője. A dubaji központú cég hálózata hat kontinens negyven országára terjed ki. Európában a szárazföldi és intermodális tevékenységeket már egy éve a cég DP World Logistics Europe leányvállalata a SASS Line Intermodallal együttműködve végzi – számol be a Logistik Express.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek