Új katamarán szállt vízre Angliában

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.12.20. 16:15
katamaran_01

Bécs és Pozsony között 2006 óta létezik menetrend szerinti folyami személyszállító összeköttetés a Wien Holding jóvoltából. Ez a társaság Twin City Liner márkanév alatt közlekedteti a két főváros közötti hajójáratokat. 2019. március 29-től pedig egy teljesen új katamaránnal szállnak vízre. Az új hajót a nagy-britanniai Wight-sziget dokkjában gyártották, itt is került vízre december elején. A Wien Holding hétmillió eurót költött a hajóra, amely korszerű, s jóval több utas, összesen kétszázötven fő befogadására alkalmas. Eddig a dunai katamaránok ennek a kapacitásnak körülbelül a felét tudják adni.

fotó: Jake Sugden, zdopravy.cz

A hajó építése már a végéhez közeledik, az év végére teljesen kész kell, hogy legyen. Az új év első napjaiban pedig saját erővel útra kel Bécs felé, a La Manche Csatornán át a rotterdami kikötőbe, majd onnan az európai vízi utakon keresztül jut le a bécsi kikötőbe. Az út a tervek szerint bő két hétig tart. Az új modern katamarán Bécs és Pozsony között a március 29-én kezdődő következő hajózási szezon kezdetétől kezd el közlekedni. A rendszeres hajóközlekedés Bécs és Pozsony között 2006 óta létezik, az út hetvenöt percig tart, az Economy osztályra váltott menetjegy 30 euróba kerül. A tavalyi szezonban a hajókat 145 ezer utas vette igénybe. A katamarán vízre eresztéséről több fotót itt láthatnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek