Új kerékpárút a Balatonnál

MTI   ·   2012.11.22. 17:09

A kerékpárút nemcsak turisztikai és sportcélokból hasznos, hanem azért is, mert megkönnyíti a nemesvámosi nagy cégekhez történő munkába járást – mondta el Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes az alapkőletételen.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere közölte, hogy az elmúlt években mintegy tíz kilométer kerékpárutat építettek, és ezzel nőtt a kerékpárral közlekedők száma. A városban elindított programot a környező településekkel közösen folytatják, így például Márkó és Bánd irányába - ígérte.

Nemesvámos és Veszprém az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával építi meg 303 millió forintból a négy kilométernyi kerékpárutat. A kivitelező a Magyar Aszfalt Kft., a munka befejezése 2013-ban várható. A tervek szerint a kerékpárút kiépítése folytatódik majd Nagyvázsony irányába, de a végcél a Balaton és a Rába összekötése.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.