Új konténervonatok a PKP Cargónál: indul a Connect Operator

iho   ·   2020.05.07. 15:00
400px_pkpcargo_vectron

Lengyelország legnagyobb vasúti teherfuvarozó vállalata az új szolgáltatás első fuvarjait május végén, június elején tervezi elindítani. A Gliwice–Gdańsk, Poznań–Gdańsk és Varsó–Gdańsk viszonylatokon közlekedő járatoknak köszönhetően tovább bővül a konténervonat-hálózat, megkönnyítve a konténerek szállítását a Lengyelország legfontosabb kikötőjének számító gdański kikötőbe, valamint a balti országokba. A Connect Operator szolgáltatást a PKP Cargo szállítmányozási leányvállalata, a PKP Cargo Connect kezeli.

A PKP Cargo Connect Operator szolgáltatása három új útvonalat kínál (kép forrása: Rail Freight)

A Connect Operator konténervonatok egyik előnye a fix, kiszámítható menetrend: a járatok minden héten bizonyos napokon közlekednek, így az ügyfelek tisztában lehetnek vele, hogy a szállítmány mely nap hány órakor indul és mikor érkezik meg. A logisztikai vállalat garantálja, hogy a konténerek Varsóból és Poznańból legfeljebb nyolc óra alatt Gdańskba érnek, Gliwicéből tizenöt óra a maximális menetidő. A PKP Cargo Connect „utolsó mérföldes” szolgáltatást is ad: gondoskodik a konténereknek a termináltól 30–50 kilométerre történő eljuttatásáról.

A PKP Cargo 2019 óta határozottan hajtja végre stratégiáját, melynek célja, hogy megőrizzék piacvezetői helyzetüket a lengyel vasúti árufuvarozási piacon, továbbá hogy az Európai Unión belül is tovább szilárdítsák pozíciójukat. A PKP Cargo Connect saját márkás konténerszállító szolgáltatása is egy lépés ezen az úton. A későbbiekben a PKP Cargo fokozatosan további útvonalakkal szeretné bővíteni a Connect Operator-hálózatot. Sőt, a nemzetközi teherszállítási leányvállalat, a PKP Cargo International által és más európai vasútvállalati partnerek segítségével Lengyelországon kívülre is kilépnének, nemzetközi útvonalakat létrehozva – számol be a Rail Freight.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek