Új szoftverfejlesztő központot hoz létre a Continental Budapesten

MTI/iho   ·   2018.01.30. 16:33
400px_continental_automotive

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a bejelentés kapcsán elmondta: az új központban a legmagasabb technológiai színvonalon folyik majd a fejlesztő tevékenység, és kifejezetten magas képzettséget igénylő munkahelyek jönnek létre. Már nemcsak a beruházásokért folyik a verseny a világban, hanem a munkaerőért is, és a nagy fejlesztések növelik az ország munkaerő-megtartó képességét. Fiatal magyar mérnökök vonzó lehetőséget kapnak, hogy Magyarországon kamatoztathassák tudásukat. Komoly technológiai forradalom zajlik a világgazdaságban, és kérdés, hogy melyik ország tud megfelelő feltételeket biztosítani az új ipari-technológiai korszak beruházásaihoz. A munkahelyteremtésnél már nem csak a munkahelyek száma, hanem azok technológiai színvonala, hozzáadott értéke és a kutatás-fejlesztés a legfontosabb szempontok. Magyarország akkor lehet sikeres, ha továbbra is bíznak benne az új technológiai korszak vezető vállalatai. Az ország versenyképességének fontos visszaigazolása, hogy a világ egyik legnagyobb autóipari vállalata Budapesten hozza létre új szoftverfejlesztő központját.

A Continental Automotive Hungary Kft. jelenleg nyolcezer dolgozót foglalkoztat Magyarországon. A világgazdasági-technológiai átalakulást az autóipar vezeti, ha Magyarország az autóiparban továbbra is sikeres, akkor a magyar gazdaság a nagy digitális átállás győztese lehet. Tavaly az első tizenegy hónapban újabb rekordot döntött meg a magyar autóipar, 7 ezer 540 milliárd forint termelési értéket állított elő. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara felméréss szerint a Magyarországon működő német vállalatok több mint kétharmada jónak tekinti saját üzleti helyzetét, 2005 óta ilyen arányt még nem mértek. A cégek több mint fele növelni akarja beruházásait, és több mint hatvan százaléka létszámbővítést tervez.

Karl Haupt, a Continental AG fejlett vezető támogató rendszerek üzletágának vezetője elmondta: az egyik legfontosabb trend az autóiparban az önvezető autók fejlesztése, az iparágon belül ez az egyik leggyorsabban növekvő terület. A Continental teljes rendszereket fejleszt önvezető autókhoz. Thomas Brohm, a Continental AG fejlett vezető támogató rendszerek üzletágának fejlesztési vezetője egyebek mellett közölte: a vállalat májusban nyitja meg mesterséges intelligencia központját Budapesten. Ezen a területen a budapesti csapat vezeti majd az innovációt a cégen belül, a magyar műszaki hagyományok és a gazdasági környezet jól támogatják a vállalat elképzeléseit. Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a huszonkilenc üzletágból felépülő, világszerte több mint 233 ezer dolgozót foglalkoztató Continental Magyarországon huszonhét éve van jelen. Hat gyárat és egy gumiabroncs kereskedelmi központot üzemeltetnek az ország különböző pontjain, a több mint nyolcezer munkatársból csaknem ötezer dolgozik az autóipari csoportban. Bácskai János, a főváros IX. kerületének polgármestere Ferencváros ipari, illetve autógyártáshoz kapcsolódó hagyományait felidézve hangsúlyozta, kiemelten fontos a kerületnek is, hogy az új kutatás-fejlesztési központ oda települ.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek