Új tendert ír ki a Volánbusz az agglomerációs buszokra

iho/közút   ·   2013.01.24. 20:30
00

Január első napjaiban írta ki a Volánbusz azt a két autóbusz-beszerzési tendert, aminek a járműveivel a BKV-tól átkerülő vonalakat tervezik majd üzemeltetni. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) álláspontja szerint az átszervezésre az EU törvényei miatt van szükség. A szolgáltatóváltást sok kritika érte már a kezdetektől fogva, a menetrendek és a tarifarendszer rendezetlenségétől kezdve egészen a vonalakra vásárolni kívánt autóbuszok kialakításáig.

Legújabb fejlemény az ügyben, hogy a Volánbusz visszavonta a buszok beszerzéséről szóló tendert, de az előzetes hírekkel ellentétben nem marad el a szolgáltatóváltás. Állításuk szerint csak a műszaki paramétereket ért kritikák miatt egy teljesen új, javított műszaki tartalmú tendert írnak majd ki.

Volánbusz a BKK vonalain: jövő, vagy csak utópia?

Az ügyben megkerestük az NFM illetékeseit is, választ egyelőre nem kaptunk.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.