Új végszerelő-csarnokot adott át a Bombardier

iho/vasút   ·   2018.06.22. 11:15
400px_bombardier

A Bombardier Transportation napokban átadott új üzeme regionális és intercity-kocsikat, elővárosi vonatokat, metrószerelvényeket és villamosokat fog gyártani. Egyidejűleg három különböző járműtípus készül majd a csarnokban, amelynek köszönhetően az eddigi épületekhez képest évente körülbelül egymillió eurót spórolhatnak meg a logisztikai, energiafelhasználási és karbantartási költségekből – jelenti az International Railway Journal.

A napokban átadott új, bautzeni végszerelő üzemben körülbelül ötszázan fognak dolgozni (fotó: Bombardier Transportation)

A 8 ezer 100 négyzetméter alapterületű, százországi épülethez körülbelül ötezer köbméter betont, ezerháromszáz tonna acélt, huszonnégy kilométernyi elektromos kábelt, valamint 568 világítótestet használtak fel. A Bombardier szerint a legmodernebb üzemüknek számító létesítmény körülbelül ötszáz dolgozót fog foglalkoztatni. A gyártó összesen harmincmillió euróból fejlesztette a teljes bautzeni üzemegységet. A jövőben a görlitzi egység is kiemelt hangsúlyt kap majd, mivel közel sincs kihasználva az abban rejlő potenciál – számol be a Global Rail News.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek