Újabb Flirt 3-asokat vesz a Go-Ahead

iho/vasút   ·   2018.09.25. 16:15
400px_goahead_flirt

Az angliai központú magán-vasúttársaság a napokban, a berlini InnoTranson írt alá megállapodást a Stadlerrel, miután augusztusban negyedik közszolgáltatási szerződését nyerte el németországi üzletága számára. A bő százmillió euró (körülbelül harmincötmilliárd forint) értékű kontraktussal együtt a Go-Ahead eddig már nyolcvannyolc Flirtöt rendelt meg, négy adagban. A villamos motorvonatok az úgynevezett E-Netz Allgäu-hálózaton, München, Memmingen és Lindau között fognak közlekedni Baden-Württemberg és Bajorország szövetségi tartományok megbízásából.

A Go-Ahead huszonkét Flirt3-as vonatot szerez be München környékére (látványterv: Stadler Rail)

A Railway Pro arról ír, hogy a százhatvan kilométer per óra legnagyobb üzemi sebességű, hetvennégy méter hosszú vonatokon tizenhat első- és kétszáz másodosztályú ülőhely várja majd az utasokat. Az utastér az állóhelyekkel együtt összesen 395 ember befogadására alkalmas. Az utazás kényelméért asztalok, hálózati csatlakozók, wifi, korszerű utastájékoztató rendszer, biztonsági kamerarendszer, csomagtartók, valamint legfeljebb huszonegy kerékpár, továbbá nagyobb csomagok és kerekesszékek tárolására alkalmas többcélú tér felel. A két WC egyike akadálymentesített lesz, így mozgáskorlátozottak is gond nélkül használhatják.

A Go-Ahead Flirtök festési mintázata Bajorország kék-fehér színeit fogják magukon viselni. A Stadler Berlin-pankowi üzemében megépülő, új szerelvények lesznek az első olyan villamos üzemű járművek, melyek Lindau am Bodensee-be eljutnak: a vonalszakaszt 2021-ig villamosítják – számol be a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek