Újabb három BKK-jegytípus vásárolható meg mobilapplikációval

MTI   ·   2019.09.02. 13:59

A fővárosi közösségi közlekedési mobiljegy próbaalkalmazása keretében hétfőtől immár újabb három jegytípus megvásárolható mobiltelefonon – tájékoztatta Budapest főpolgármesteri hivatala hétfőn az MTI-t. A fővárosi közlekedési mobiljegy a budapesti közösségi közlekedésben használható díjtermékek mobilapplikáción keresztül megvásárolható formája. A mobiljegy bárhol, bármikor megváltható, akár néhány perccel a járat indulása előtt.

Mobiljegyet első lépésként a 100E reptéri járatra lehetett váltani júniustól. A pilot időszak az előzetes terveknek megfelelően folytatódik, ezért hétfőtől három új termék is megjelenik a rendszerben: a Budapest 24 órás, a 72 órás jegy, valamint a Budapest-hetijegy. Ezek eléréséhez az applikáció frissítése szükséges. A közeljövőben további bérletek is megvásárolhatóvá válnak a mobilapplikációval.

A fővárosi mobiljegyről szóló megállapodást április 10-én írta alá Pintér Sándor belügyminiszter és Tarlós István főpolgármester. Bevezetését a Fővárosi Integrált Viteldíjbeszedési Elektronikus Rendszer részeként, annak első fázisaként, a BKK-val együttműködve a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. valósítja meg a szolgáltatáshoz kapcsolódó viszonteladók applikációja segítségével.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek