Újabb három Traxxot vett át a Regiojet

Korcsmáros Gábor   ·   2022.12.23. 15:00
RJ1043

A cseh magánvasút fokozatosan leváltja a Vectronokat. 

December közepén a Regiojet cseh magánvasúti szolgáltató újabb három Traxx MS3, többáramnemű villamos mozdonyt vett át az Alstomtól. Az új mozdonyok a személyszállító vonatokon kívül a tehervonatokon is felbukkannak majd. A Regiojetnek ezzel már összesen huszonkét Traxx mozdonya van, ebből tizennyolc a legújabb, MS3 generációból származik. Ezek legnagyobb előnye az energiatakarékosság, összehasonlítva más gépekkel, öt–hét százalékos energiatakarékosságot lehet elérni.

A Regiojet nyilatkozata szerint az elkövetkezendő huszonnégy hónap alatt még további tizenkét Traxx mozdonnyal bővül a járműflottájuk. A nagy Traxx-beszerzésnek köszönhetően fokozatosan kivezetik a bérelt Vectronokat. Az új, megbízható és energiatakarékos mozdonyok beszerzésével további terjeszkedést tervez a Regiojet a külföldi vasúti piacon, főképp a közép-európai térségben. Tervben van az új mozdonyok közlekedtetése Szlovéniában, Horvátországban és Romániában is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek