Újabb kísérlet a Malév-vagyon értékesítésére

iho   ·   2014.02.07. 12:27

A Malévet felszámoló Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. sokadszorra is nyilvános pályázattal próbálja értékesíteni a két éve becsődölt nemzeti légitársaság ingóságait, adja hírül a Világgazdaság.

A felszámoló cég január 30-án tette közzé a legújabb pályázati felhívást, az esetleges ajánlatokat pedig február 14-ig lehet benyújtani. A felsorolt ingóságok irányárát 50 millió forintban határozták meg. A listán többek között öt gépkocsi, használt gumiabroncsok, speciálisan repülőgépekre gyártott szőnyeg is szerepel részben bontatlan csomagolásban. Szintén gazdára várnak fémdetektorok, bankjegyvizsgálók, öltözőszekrények, postaládák, fogasok, tükrök és hűtőszekrények.

A legutóbbi tendernél a balatonlellei üdülőingatlanra kiírt pályázat eredménytelenül zárult, így hamarosan azt is újra meghirdetik. Szintén nem talált még gazdára az utolsó Malév-festésű gép, amely 3,6 millió dollárt érhet. A bíróság tavaly decemberben hosszabbította meg a Malév felszámolásának határidejét június 30-ra. Decemberig több mint ezren a volt munkavállalók közül még mindig nem kapták meg az elbocsátásuk után járó végkielégítésüket.

Kapcsolódó hírek