Újabb MAX-megrendelés: irány az orosz piac!

iho/repülés   ·   2012.10.31. 12:00
cim2

A Boeing és az orosz lízingcég, az Aviation Capital Services (az állami technológiai konzorcium, a Rostech leányvállalata) 35 Boeing 737 MAX megvásárlásáról írt alá szándéknyilatkozatot.

A szándéknyilatkozatból akkor lesz szokás szerint fix megrendelés, amikor megszületik az egyesség az üzlet finanszírozásáról is: a gépek összértéke mostani listaárakon 3,5 milliárd dollár.

Tekintettel az oroszországi távolságokra, valószínű, hogy lesz a gépek között 9ER is

A Rostech elnöke  megállapodás kapcsán arról beszélt, hogy az orosz légitársaságok számára nagyon fontos a legmodernebb, üzemanyagtakarékos, kíváló repülési paraméterekkel üzemeltethető gépek forgalomba állítása. Az orosz légitársaságok ilyen technikával komoly előnyhöz jutnak a hazai és a nemzetközi légiközlekedésben is. A Boeing képviseletében a polgári gépekért felelős elnök, Ray Conner azt emelte ki, hogy a glóbusz egyik legdinamikusabban fejlődő légiközlekedési régiója jut a modern egyfolyosós gépekhez.

Az üzlet egyéb körülményeiről nem jelent meg információ, például hogy a 737 MAX melyik változatát vásárolják meg az oroszok, illetve hogy mikorra várható a gépek leszállítása. A jelenlegi NG-737-esek továbbfejlesztett, új hajtóművekkel repülő változatára a Boeingnak eddig 858 fix megrendelése van.

Kapcsolódó hírek