Újabb Mireókat rendelt a DB Regio

iho/vasút   ·   2020.02.22. 09:00
400px_dbregio_mireo

A Berlin-Brandenburgi Közlekedési Szövetség (VBB) még tavaly decemberben ítélte oda Brandenburg szövetségi tartomány és a Nagy-Lipcsei Közlekedési Szövetség (ZVNL) nevében a Lausitz-vonalhálózat üzemeltetését a DB Regiónak. A vasúttársaság a megfelelő szolgáltatási szint érdekében tizennyolc háromrészes villamos motorvonatot szerez be a Siemenstől, a gyártó a krefeldi üzemében építi majd meg a vonatokat. A tervek szerint az első szerelvényt 2021 októberében, az utolsót 2022 novemberében veheti át a DB Regio. A flotta egyszerre, a 2022. decemberi menetrendváltással áll majd forgalomba – jelenti az International Railway Journal.

Újabb tizennyolc Mireo áll forgalomba Németországban 2022-től (látványterv: Siemens)

A Railway Pro arról számol be, hogy az alacsony belépésű Mireókon száznyolcvan ülőhely áll majd rendelkezésre. A fedélzeti szolgáltatásokat wifi, elektromos kerékpárokhoz alkalmas töltők, energiakímélő világítás, hálózati és USB-csatlakozók, a szembe állított ülések között található asztalokba épített induktív töltők, valamint prémium első osztályú részleg fokozza. A vonatok évente összesen 4,3 millió kilométert fognak megtenni az alábbi öt útvonalon:
•    az RB11-es Odera-Frankfurt–Cottbus–Finsterwalde–Falkenberg/Elster,
•    az RB49-es Cottbus–Ruhland–Elsterwerda-Biehla–Falkenberg/Elster,
•    az RE10-es Odera-Frankfurt–Cottbus–Falkenberg/Elster–Eilenburg–Lipcse főpályaudvar,
•    az RE10V jelű Cottbus–Lipcse főpályaudvar,
•    valamint az RE13-as Cottbus–Senftenberg–Elsterwerda viszonylatokon.

A mostani megrendeléssel együtt eddig közel száznyolcvanat adott el a Siemens a Desiro MainLine (ML) utódjának szánt új, Mireo elnevezésű motorvonatplatformból, amit 2016-ban jelentettek be a németek. A típusból elsőnek a DB Regio vásárolt, először huszonnégyet 2017 elején, majd 2017 nyarán újabb ötvenhetet. Az első szerelvényt 2018 végén mutatták be. A vonatok nagy része a DB égisze alatt áll forgalomba.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek