Újabb összefogás a 106-os vonalon

Szöllősi Roland   ·   2015.08.21. 18:45
00kicsi

Nagyon ráfért a felújítás az épületre, ugyanis a fal szennyezett volt, a lábazat helyenként a tégláig leomlott. A helyzetet a közelmúltban orvosolták.

A felújítási feladatokat szétosztották: a MÁV Ingatlan a falhibák teljes körű javítását végezte el, míg a helyi önkormányzat a közmunkaprogram keretében szervezett festőket, akik a civilek adta festékkel és eszközökkel újjávarázsolták a helyiséget.

Elektronikus utastájékoztató és retró-hangulatú festés várja Kismarján az utasokat<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A falfelület mellett az ajtók, ablakok és a pénztárpult is új színt kapott. A felújítás során kitűzött cél volt, hogy a váró egyedi arculatot kapjon, így a tisztasági festés után helyi vasútbarátok felkérték Ócs József pocsaji festőt, hogy a váró falát egy alföldi jelenettel díszítse. A festményen a horizonton még Kismarja községet is megtalálhatjuk a már messziről felismerhető csonka templomával.

A vidéki hangulat fokozásaképpen néhány régebbi dísztányér is ékesíti a falat. Hogy a vasútnál maradjunk: van egy térkép is, a pénztár felett pedig egy régebben használatos iránytábla kapott helyet. Kősőbb egy hirdetőfalat is elhelyeztek, amelyen menetrendi információk tehetőek közzé, illetve az aktuális vasúti üzletpolitikai kedvezmények népszerűsíthetőek (így a későbbiekben elkerülhető a váró belső felületének összeragasztgatása).

Az utazóközönség a felújított várót örömmel vette birtokba, mindamellett, hogy kellemes környezetben várakozhatnak, büszkék állomásukra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek