Újabb szakaszon újul meg Győrben az 1-es főút

iho/közút   ·   2019.01.30. 11:15
400px_1esfout_gyor

Tavaly nyár óta zajlanak a munkák Győrben az 1-es főút likócsi körforgalom és az Ipar utca közötti fejlesztésénél. Január 28-ától tovább folytatódik az átépítés, amely miatt a forgalmat is elterelik.

A következő munkákat végzik el:

  • Magassági korrekciót végeznek az 1-es főút városba bevezető oldalán.
  • Átépül az Ipar utcai csomópont.
  • Elbontják a Tóth László utca feletti műtárgy még meglévő részét, mely helyére új híd épül.
  • Felújítják az 1-es főúton a meglévő Iparcsatorna és a Reptéri út feletti műtárgyakat.
  • Meghosszabbítják a város irányába a likócsi körforgalom gyorsítósávját.
  • Új kihajtó ág épül az 1-es főútról az Iparcsatorna feletti új hídon keresztül.
  • Új körforgalmat alakítanak ki a Dohány utca és a Reptéri út találkozásánál.
  • Új felhajtó ágat építenek a Reptéri útról az 1-es úthoz a város irányába.
  • Kiszélesítik és felújítják a Dohány utcát.

Folytatódik az 1-es főút átépítése Győrben (forrás: NIF Zrt.)

A munkálatok miatt január 28-ától csak a városból kifelé vezető irányba lehet használni az 1-es utat. A Budapest felől a városba érkező forgalmat a likócsi körforgalomban a Pesti út–Mártírok út nyomvonalra terelik, hogy aztán az Ipar utcai csomóponttól ismét az 1-es főúton haladhasson a belváros irányába. A megváltozott forgalmi viszonyok miatt a terelőútvonalat kitáblázzák, az Ipar utcai csomóponti jelzőlámpák programját módosítják. A terelés tervezetten a nyár közepéig marad érvényben. A kivitelező Strabag Általános Építő Kft. igyekezett olyan útvonalat kialakítani, mely hosszú távú megoldást jelent, így várhatóan elkerülhetőek lesznek a forgalmi rend változtatásaiból eredő esetleges torlódások, balesetek. A projekt várhatóan 2019. harmadik negyedévére készül el.

A nettó 2,1 milliárd forint értékű fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

Szintet lép az Alstom

iho.hu   ·   2024.04.14. 17:00

Hozzávetőlegesen hatmilliárd forintos fejlesztési programmal növeli gyártási kapacitásait az Alstom vasúti forgóvázkereteket előállító gyára Mátranovákon.