Újabb városi oroszlánok köszöntik a nyarat

Bohus Dávid   ·   2017.06.19. 11:15
kicsiman

Izgalmas nyár kezdődött a budapesti buszközlekedésben, ugyanis bő két hét alatt immáron harmadszor számolhatunk be új- és használt alacsonypadlós autóbuszok érkezéséről. Június első napjaiban hat használt csuklós Citaro jelent meg az óbudai 109-es járaton, az iskolaszünet kezdetével pedig vadonatúj Conectók érkeztek szintén Óbudára. A vakációra a BKK szolgáltatója, a VT Arriva is tartogatott vadonatúj autóbuszokat, tizenöt MAN Lion's Cityről értesítette követőit Facebook-oldalán.

A korábbról ismert alacsonypadlós szóló autóbuszokból a VT Arriva két évvel ezelőtt nyolcvankettőt állított forgalomba több ütemben. Az autóbuszok a dél-budai 114-es, 213-as és 214-es vonalakon kezdték szolgálatukat, majd a dél-pesti vonalakon is megjelentek. A városi oroszlánokkal viszont az agglomerációs tömegközlekedés használói ismerkedtek meg először, amikor 2014-ben a Volánbusz Zrt. 106 autóbusszal vette át a szolgáltatást a BKV-tól, amelyek között a megszokott háromajtós mellett kétajtós kivitelűek is megjelentek.

Messziről meg lehet ismerni az újabb MAN Lion's City buszokat a fekete bajszukról (a képre kattintva galéria nyílik a szerző képeiből)

A június közepén szolgálatba állt MAN autóbuszok kényelme nem marad el korábbi társaitól, külső megjelenésükben. A gyártó időközben kisebb ráncfellvarrást hajtott végre a típuson, ennek köszönhetően a fényszórók közé eső homlokfali lemez (ehhez hasonlót idén először a Volánbusz dányi vonalán szolgáltató partner által üzemeltetett MAN Lion's Intercity típusnál láthattunk) és a díszléc oroszlános emblémájának háttere fekete lett.

Az autóbuszok első munkanapja – szinte már hagyományos módon – a 114-es, a 213-as és a 214-es vonalakon telt, egy nap pihenőt követően az első vasárnapon a legtöbb autóbusz a dél-pesti 66-os és 68-as vonalakon közlekedett.

A nyár folyamán további MAN buszok érkeznek a szolgáltató flottájába, ezzel megkezdődik a metrópótlás lebonyolításának előkészítése, így a nyáron további új- és használt beszerzésű járművek érkezéséről várható tudósítás.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek