Újjászületett a kapuvári vasútállomás, új parkoló és buszmegálló is készült

iho/vasút   ·   2021.10.24. 15:00
00_kapuvar_allomasepulet

Hivatalosan is átadták az utasforgalomnak a felújított állomásépületet.

Az épület kívül-belül megújult: megtörtént a külső szigetelés és festés, térkövezés, új burkolatot kapott a váróterem, új vizesblokk várja az utasokat. Jelentős változás továbbá, hogy az állomás mellett teljesen új parkoló készült, ahol az eddigi ötven helyett hatvanhét autó parkolhat. Az utak egyirányúsítása után egyszerűbb és biztonságosabb lett a parkoló használata. A munkálatok során megoldották a terület vízelvezetését, emellett új buszmegálló is épület, ami egyidejűleg két busz beállására alkalmas, a gyalogosok pedig térköves járdán közlekedhetnek a kapuvári állomásnál.

A GYSEV Zrt. tavaly kezdte el az állomás teljes felújítását, jelentős részét a vasúttársaság munkatársai végezték el, a parkolót külső vállalkozó készítette. Megújult, intelligens váróterem füstérzékelővel és kamera rendszerrel, új vizesblokk, burkolatok, homlokzati szigetelés és festés várja mostantól a Kapuvárra érkező, vagy innen induló utasokat. Szintén megújult az állomásépület melletti áruraktár homlokzata, az épület előtt található korábbi széntárolót pedig elbontották. Új csatorna- és lefolyórendszert építettek be, valamint a peron felőli előtető is megújult.

(fotók: GYSEV)

– Tavaly adhattuk át a közeli Fertőszentmiklós megújult állomásépületét, most pedig Kapuváron készült el az állomás és az azt kiszolgáló létesítmények teljes felújítása, átalakítása. Mostantól ezen az állmásunkon is minőségi szolgáltatást tudunk nyújtani utasainknak, szép váróterem, sok autó befogadására alkalmas parkoló, fedett kerékpártároló várja a Kapuvárról indulókat, illetve ide érkezőket. Bízunk abban, hogy ezek a minőségi szolgáltatások is hozzájárulnak ahhoz, hogy ismét növekedésnek induljanak az utasszámaink ebben a térségben is” – mondta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek