Újra módosul a közlekedés Budaörsnél

iho/közút   ·   2015.03.21. 18:42

Az ideiglenes közlekedési rend miatt módosul több arra közlekedő járat útvonala is – íme a BKK közleménye:

„Vasárnap hajnaltól várhatóan októberig forgalmirend-változás lép életbe az M1-es és az M7-es autópálya bevezető szakaszán az új Budaörsi úti csomópont építése miatt. A közlekedési csomópontban az aluljáró és az autópálya új nyomvonalának kialakítása kezdődik, illetve a városból kifelé haladó útpályán változik a víz- és csatornaépítési munkálatok helyszíne. A munkaterület biztosítása érdekében a Budaörsi úti buszsávnak ideiglenes nyomvonala lesz. A városközpont irányába a Sasadi úti megállóhelyeket összevonják, és új helyszínen, a Balatoni út ideiglenes nyomvonalán az Alsó-Beregszász út előtt ideiglenes megállót alakítanak ki. A forgalomkorlátozás miatt változik a 8-as, a 40-es, a 40E, az 53-as, a 87-es, a 88-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 150-es, a 172-es, a 187-es, a 188E, a 239-es, a 240E, a 252-es, a 253-as, a 272-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es és a 972járat útvonala is.

Közúti és gyalogos forgalomkorlátozások

Az M1-es és az M7-es autópálya bevezető szakaszán a Sasadi út környezetében, a belváros irányába vezető útpályát lezárják, és a forgalmat a kifelé haladó sávra terelik. A munkaterület mellett – sávelhúzással – továbbra is három sáv lesz járható mindkét irányban, azonban azok szűkebbek lesznek az eddig megszokottól. Kérjük, hogy vezessenek óvatosan és tartsák be az 50 kilométer per órás sebességkorlátozást!

A Balatoni út felől érkezők nem a korábbi helyen csatlakozhatnak be az M1-es és az M7-es autópálya bevezető szakaszára, hanem egy újonnan kiépített terelőúton keresztül, a Sasadi úti csomópont után önálló sávon tudnak ráhajtani a Budaörsi útra.

A gyalogosokat érintő változás, hogy az ideiglenes terelőúton kijelölt Sasadi úti új megállóhelyről a Sasadi úti gyalogos felüljáró a terelőút mellett nem közelíthető meg. A gyalogosok a Rimaszombati út–Május utca–Március utca útvonalon haladhatnak, amit útirányjelző táblák is jeleznek. Az ideiglenes útpálya Rimaszombati út és Sasadi úti felüljáróhoz vezető gyalogátkelőhely közötti szakaszán gyalogosan közlekedni tilos!

Tömegközlekedési változások

A forgalmi rend módosítása a közösségi közlekedést is érinti. A BKK M1-es és M7-es autópályán haladó járatai és a Balatoni úton befelé közlekedő autóbuszok is az ideiglenes terelőúton járnak majd. A Budaörsi úti, illetve Rimaszombati úti Sasadi út megállóhelyet áthelyezik az ideiglenes terelőútra az Alsó Beregszász utcai csomópont közelébe. Erről a megállóhelyről az M4-es metró Etele téri végállomása a Beregszász utca melletti járdán keresztül közelíthető meg.

Az 53-as, a 88-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 150-es, a 188E, a 239-es, a 240E, a 252-es, a 253-as, a 272-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es és a 972-es autóbuszok a városból kifelé, az agglomeráció irányában ideiglenesen kihagyják a Sasadi út nevű megállóhelyet. A buszokra a Balatoni út ideiglenes nyomvonalon, az Alsó Beregszász út előtt 30 méterrel lehet fel-, illetve leszállni.

Ugyanezek a járatok, illetve a 8-as, a 40-es, a 40E, a 87-es, a 172-es és a 187-es autóbuszok befelé, azaz a Budapest irányába vezető oldalon is kihagyják a Sasadi út megállóhelyet. A járatok a Bozókvár utca torkolata után kb. 35 méterrel állnak meg.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Ez a balkanyar most más volt, ünnepibb: újra lehetett fotózni egy negyvenöt évvel ezelőtt készült fotót Szegeden

iho/közút   ·   2024.04.29. 12:10

Az 5-ös vonalon a Bartók tér és Újszeged, Gyermekkórház között négy és fél évtizede indult el a trolibusz-közlekedés, elsőként a vidéki nagyvárosok között. Emlékjeggyel, emlékmatricával és egy emlékezetes szalagátvágós balkanyarral ünnepelte az évfordulót a Szegedi Közlekedési Társaság.