Útlezárás Szegeden

MTI   ·   2012.05.15. 08:07

A június 15-ig tartó útzár miatt az M43-as autópályán ideiglenesen lezárják a Szeged-Észak csomópontnak a város felé vezető részét is – tájékoztatta Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-t. A közlekedőket sárga színű jelzőtáblák segítik a terelés időtartama alatt.

A 4519-es jelű út rekonstrukciója április elején kezdődött el, és várhatóan szeptemberig tart. A csongrádi út kivezető szakaszán az M43-as autópálya átadása óta naponta nyolcezer járműegység fordul meg, felújítása azért is fontos, mert mellette található a regionális hulladéklerakó.

A 343 millió forintba kerülő beruházás elsődleges célja a burkolat megerősítése, emellett a kivitelező DME Konzorcium elvégzi három buszöböl felújítását is. A burkolat háromrétegű erősítését kap, a vasútvonal és a város között pedig kiemelt szegély épül, a vasúti és a körtöltés fel- és levezető részein pedig az alapcserére is sor kerül.

Kapcsolódó hírek

Közút Zöldút Infrastruktúra Kerékpár

Újjászületnek a metrópótlás buszsávjai

iho   ·   2023.05.31. 09:00

Május 22-én átadták a felújított M3-as metró összes állomását. Mivel a metrópótlás is véget ért, már nincs szükség a buszsávokra a Váci út–Üllői út tengelyen. Mindez lehetőséget teremt a többi között arra, hogy biztonságosabbá váljon a biciklizés Budapest észak–déli tengelyén, ezzel együtt pedig csökkenjen a belváros környezeti terhelése.