Vadonatúj menetrendi alkalmazása van Szegednek

iho   ·   2021.05.26. 19:40
00_sasmob_app_szeged

A bétatesztben minden városlakó részt vehet, ha akar. Csak le kell tölteni az új appot.

Greenformers Go néven kell keresni a Google Play áruházban, illetve az Apps Store-ban is Szeged közösségi közlekedésének vadonatúj alkalmazását. A Griffsoft cég fejlesztette appot a város a SASMob projekt keretében mutatta be és ajánlja minden szegedi figyelmébe. A projektet kifejezetten azzal a céllal hozták létre, hogy népszerűsítsék a közösségi közlekedést, a kerékpárhasználatot, a zöld gondolkodást a közlekedésben.

(fotók: szeged.hu/Iványi Aurél)

Útvonalkereső applikáció több is van már Szegeden, elég a Google Mapsig elmenni, azon is ott van minden, a járatokat, a menetrendet is meg lehet ott találni, a másik ilyen a Szegedi Menetrend applikáció. Ezek jellemzően azt a célt szolgálják, hogy megtervezzük előre az útvonalat; bárki. A Greenformers Gónak kifejezetten a rendszeres utazók a célközönsége. Akik tudják, hova akarnak elindulni, és abból a bizonyos megállóból, ahova éppen kimentek biztos el tudnak-e jutni a céljukhoz a következő járattal. A menetrendek jellemzően dinamikusak, harminc másodpercenként frissülnek az adatok, amelyek a fedélzeti GPS-ekről származnak. Ha valamiért mégsem sikerül a valós adatokkal frissíteni, akkor becslést végez az alkalmazás, de ezt külön jelzik is benne.

Az alkalmazás nemcsak a helyadatok alapján működik: minden megállóra külön is rá lehet keresni egy utazástervezésnél.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek