Vágányzár Szombathely és Csorna között

MTI   ·   2013.09.12. 11:20

Szeptember 16-án, hétfőn nulla órától csütörtök éjfélig pályaépítési munkálatok miatt vágányzár lesz a Szombathely–Csorna vasútvonalon, ezért a személyszállító vonatok menetrendje is módosul – közölte a GYSEV Zrt. szóvivője.

Rázó László tájékoztatása szerint a Szombathely–Csorna irányában közlekedő intercity vonatok a menetrendtől eltérően, Sopron állomáson keresztül, kerülő útvonalon közlekednek. Emiatt a Szombathely és Sopron között közlekedő vonatok módosított menetrend szerint járnak.

A Szombathelyről Budapestre közlekedő intercity vonatok utasait Répcelakról vonatpótló autóbuszokkal Kapuvárra szállítja a GYSEV Zrt. A Budapest felől érkezőket pedig szintén autóbuszokkal szállítja Kapuvárról Répcelakra a vasúttársaság.

Rázó László elmondta: Szombathely és Szentgotthárd között a vonatok menetrendje nem változik, kivétel a 917-es számú intercity, amely 8 óra 11 perc helyett 7 óra 54 perckor indul Szentgotthárdról, valamint a 916-os számú intercity, amely 19 óra 12 perc helyett 19 óra 40 perckor indul Szombathelyről.

A vágányzár ideje alatt a személyvonatok közlekedése Szombathely és Répcelak között vonattal, Répcelak és Csorna között szintén vonatpótló autóbusszal történik. A vonatok és a vonatpótló buszok minden esetben bevárják egymást.

Rázó László felhívta a figyelmet arra, hogy az utazók bővebb tájékoztatást a jegypénztáraknál, az állomásokon elhelyezett plakátokról, valamint a társaság weboldaláról kaphatnak. A GYSEV Zrt. a vágányzár idejére az utasok megértését és türelmét kéri.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek