Vágányzári érdekességek

Szever Dániel   ·   2013.11.27. 20:00
CSC_0975

November 12-én vágányzárat vezettek be a Berettyóújfalu–Mezőpeterd állomásközben, az országhatár felé csak pótlóbusszal lehet továbbjutni. A korlátozás idején felújítják a Berettyó felett átívelő vasúti hidat. Ha a kivitelező Közgép Zrt. a tervek szerint halad, akkor a decemberi menetrendváltás napjától ismét vonatok járhatnak rajta.

Egy Berettyóújfaluról Püspökladányba érkező személyvonat

A vágányzárak többsége vasútbarátok számára érdekes fotótémákkal kecsegtet, nem történt másként ennél a hídfelújításnál sem: két vonatpár közlekedik Berettyóújfaluig, ezek a környékre egyéb időszakban nem jellemző, csörgős ingák. Nemzetközi forgalom tekintetében az IC-k Püspökladányban fordulnak, a 407/406 számú vonatok (Corona) pedig a tehervonatokkal együtt Nyírábrány felé kerülnek.

Az indulásra várakozó Hargita IC mozdonya a decemberi menetrendváltástól már rendszeresen látható lesz Magyarországon is, addig csak ismerkednek vele a mozdonyvezetők az IC363/366 vonatpár élén

Ideiglenes útvonalukon (105-ös vonal) rendszeres ki- és belépő teherforgalom zajlik, de a plusz szerelvények élénkebb hétköznapokat él a vasútvonal, ami azért is látványos, mert vonatkeresztre egyedül Vámospércsen van lehetőség. A tehervonatok továbbítása javarészt az 628-asok feladata, ezért gyakori vendég arrafelé a nemrégiben felújított 628 151-es is.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek