Vakvágányon a cseh railjet

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.06.24. 09:31

A Cseh Vasutak utastájékoztatója szerint kedden reggel 8 óra előtt Přelouč állomáson (Kolín és Pardubice között) a forgalom elől elzárt vágányra futott a Bécsújhelyre (Wiener Neustadt) tartó Smetana EuroCity vonat. Az eset pikantériája az, hogy a vonat június közepe óta egyike a cseh railjeteknek. Nem hivatalos információk szerint a 234-es Taurus nagy sebességgel a feszültségmentesített szakaszon szabályosan elhelyezett földelőrúdnak ütközött, aminek következtében a mozdony ablaka betört és megsérült az egyik áramszedője is.

fotó: České dráhy (Facebook)

A vonalszakaszon az egyik vágányt feszmentesítették vágányzár miatt, ebbe futott bele a nemzetközi EC vonat. A lassan szivárgó információk szerint a szerelvény Pardubicére vontatják, maga a járat Pardubice és Leventevár (Břeclav) között nem közlekedik, Leventevárról Bécsújhelyig pótszerelvényt állítanak ki, ami menetrend szerint indul majd.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek