Változik a H6-os és a H9-es HÉV közlekedése június második felében

iho/vasút   ·   2018.06.14. 10:14

A H9-es HÉV rövidített útvonalon, az Örs vezér tere és Cinkota között jár június 16-tól 22-ig, Cinkota és Csömör között nem közlekedik. Ezen a szakaszon pótlóbuszokat lehet igénybe venni, melyek Cinkota alsó megállóhelyet nem érintik, ezért Cinkota HÉV-állomásig vagy Ilonatelepig gyalogosan javasolt eljutni. A HÉV-pótló járat útvonala: Cinkota (az állomásépület mögötti parkoló)–Ostoros út–Szlovák út–Állás utca–Monoki utca–Bekecs utca–Csöbör utca–Cinkota, Major út–Hunyadi János utca–Béke tér–Szabadság út–Csömör (az állomásépület mellett).

Június 18-tól 22-ig forgalmi korlátozás lesz a H6-os és H9-es HÉV-vonalakon (forrás: MÁV-HÉV)

A H6-os HÉV forgalma is korlátozódik június 16–22. között: a szerelvények egy vágányon közlekednek Soroksár, Hősök tere és Dunaharaszti külső között, a megszokott menetrendtől eltérő indulási időpontokkal. Június 16-án, szombaton és 17-én, vasárnap a Közvágóhíd állomásról induló vonatok az eredeti, Ráckeve irányú vágányon közlekednek Soroksár, Hősök tere állomásig, ahonnan a Közvágóhíd irányú vágányon közlekednek Dunaharaszti külső állomásig. A Közvágóhíd felé közlekedő vonatok a teljes vonalon az eredeti Közvágóhíd irányú vágányon járnak. A járatok mindkét irányban a Szent István utca, a Millenniumtelep és Dunaharaszti felső állomáson a Közvágóhíd irányú peron mellett állnak meg. A Közvágóhíd végállomásról 16-án 21 óra 38-kor, 22 óra 38-kor és 23 óra 38-kor, valamint 17-én 0 óra 50-kor 21 óra 38-kor, 22 óra 38-kor és 23 óra 38-kor induló szerelvények a Torontál utca, Soroksár felső, Szent István utca, Millenniumtelep és Dunaharaszti felső megállóhelynél a Közvágóhíd irányú peron mellett, míg Pesterzsébet felső állomáson a Ráckeve irányú megállóhely-peron magasságában levő peron mellett állnak meg.

Június 18–22. között a H6-os HÉV Soroksár, Hősök tere és Dunaharaszti külső között a Ráckeve irányú vágányon közlekedik a megszokott menetrendtől eltérő indulási időpontokkal. A Dunaharaszti külső állomásról induló vonatok a helytelen, Ráckeve irányú vágányon közlekednek Soroksár, Hősök tere állomásig; innen Közvágóhíd irányú vágányon, amelyen Közvágóhíd állomásig közlekednek. A Ráckeve felé közlekedő vonatok az eredeti Ráckeve irányú vágányon járnak. A H6-os HÉV a Dunaharaszti felső, a Millenniumtelep, a Szent István utca és a Soroksár, Hősök tere állomáson a Ráckeve irányú peron mellett áll meg mindkét irányban.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek