Váratlan vendég: British Jumbo Budapesten

iho   ·   2014.03.14. 17:26
bamedical3cim

A FlightAware vázlatán jól látszik, hogy a gép Budapest közelében kezdett süllyedésbe

Egy 49 éves férfi utas rosszul lett, ezért kellett a British Airways Delhi–London járatának leszállnia Budapesten. Az egészségügyi kényszerleszállást a gép a reptér 31-es jobb pályájára hajtotta végre.

A 747-es Ferihegyen <br>(fotók: Hardy Mihály, Budapest Airport)

A leszállás és begurulás után a G-BNLW lajstromjelű 747-400-as személyzete és egy a fedélzeten utazó orvos a repülőtéri mentőknek adta át az utast, akit infarktus gyanújával vittek egy budapesti kórházba.

A 747-es nem sokkal negyed öt után tovább indult London Heathrow felé. A Flightradar24 szerint a gép magyar idő szerint fél hétkor szállt le Heathrow-n a 27-es bal pályán.

Az internetes adatbázisok szerint a gépet 1992-ben állította forgalomba a British Airways. Mivel ez egyike a legkésőbb átadott 747-eseknek, valószínűleg még tovább repül a légitársaságnál, vagyis nem lesz egyike annak a hat Jumbónak, amelyet idén tervez kisorolni flottájából a British Airways.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek