Vasúti kutatóintézete is lesz Drezdának

iho.hu   ·   2018.12.17. 16:15
drezda-kutato-400

Németország 2019. évi költségvetésében ötmillió eurót (1,6 milliárd forintot) különítettek el egy Drezdában felállítandó német nemzeti vasúti kutatóintézet megalapítására. A kutatóközpont a különböző vasúti hajtásrendszerek fejlesztésére és egyéb vasúti kutatási területekre fog összpontosítani.

A szász szövetségi tartomány gazdasági minisztere, Martin Dulig szerint nem is lehetett volna jobb helyet választani a kutatóközpont székhelyéül, mint Drezdát. A város egyetemén működik a méltán híres közlekedéstudományi tanszék és olyan más intézmények, mint az alkalmazás-központú kutatásban és a jövőkutatásban jeleskedő Frauenhofer Intézet.

A fentieken túlmenően, Szászországban olyan vasúti üzemek találhatók, mint a Waggonbau Niesky, vagy a Bombardier görlitzi és bautzeni járműgyártó egységei. Előbbiben emeletes vonatokat, utóbbiban egyéb típusú vasúti járműveket gyártanak. Mindezek olyan kedvező körülményeket teremtenek Drezda vonzáskörzetében, ami a jövőre megnyíló vasúti kutatóközpont számára kedvező légkört teremtenek.

A drezdai műszaki egyetem közlekedéstudományi karának főépülete (fotó: Wikipédia)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek