Vasúton szállít a Tesco Morvaországban

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.10.31. 11:00
kiskep

A Tesco áruházlánc észak-morvaországi üzleteibe vasúton szállítja egyes portékáit. A hat hónapos próbaüzem ideje alatt több mint hatezer raklapnyi árut szállítottak vasúton a Tesco megbízásából. Ez annyi árut jelent, amennyit kétszáz kamionnal sikerült volna csak elvinni. Az áruházlánc a jövőben a vasúti szállítás növelését tervezi nemcsak Morvaországban, hanem Csehország egész területén.

Cosco helyett Tesco lehet majd a felirat a konténereken<br>(a szerző felvétele)

Az Ostrava közelében lévő Šenov átrakodóállomásra naponta érkezik egy-egy konténervonat, amit a közép-csehországi Lovosice állomáson raknak össze. Lovosice közelében, Postřižinyben van a Tesco egyik központi raktára. Egy konténervonat kétkamionnyi árut szállít naponta. Ez nem egy nagy szám, százalékban még mindig elenyésző a teljes áruforgalom nagyságához viszonyítva, de azért mégis a környezetbarátabb szállítási mód mellett döntött a cég – ami mindenképpen pozitív. Természetesen mindenki tudja, hogy vasúton csak bizonyos fajta árut lehet effektíven szállítani, s azt is csak bizonyos útvonalakon.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek