Vasútvillamos: szevasz, Szeged, helló, Hódmezővásárhely!

Garai Szakács László   ·   2021.03.10. 20:00
28_tramtrain_szeged_vhely

Volt ma egy Kecskemét–Kiskunfélegyháza–Kecskemét rohanás, majd innen irány Szeged, „ebédszünet”, hogy aztán Rókuson át meg se álljon Hódmezővásárhelyig. Ahol már a pantográf is dolgozott.

Annyira halkan jött át a kecskési átjáróban Szegednél, hogy „észre sem lehetett venni”. Persze láttuk, sőt, aki ott volt, vigyorogva videózta, fotózta. Aztán körbenyalogattuk Szeged Nagyállomáson – a helyszínen hallottam először ezt a „szakkifejezést”. Majd még átfutottunk Szeged-Rókusra, ahol egyszerűen letehervonatozták, de ez ott sem érdekelt senkit.

Kattintson képünkre, galéria nyílik (fotók: Vörös Attila, szeged.hu/Szabó Luca)

A szegedi képeket a Szeged.hu fotóriportere, Szabó Luca készítette, előtte, utána Vörös Attila fotózta a vasútvillamost:

  • Kettőshalomnál,
  • Kiskunfélegyházánál,
  • Kisteleki szőlőknél,
  • Kopáncsnál, ahogy robog,
  • Hódmezővásárhelyi Népkertnél, ahogy biggyeszkedik,
  • és Hódmezővásárhelyen, ahogy a drót alatt már nem a dízelmotor dolgozik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.