Vázig leégett egy busz a II. kerületben

iho   ·   2016.07.04. 09:10
00kicsiuj

A buszon szerencsére nem voltak utasok, amikor eddig ismeretlen okból kigyulladt és vázig leégett a II. kerületi Törökvész út–Pusztaszeri út kereszteződésében. A tüzet ugyan sikerült eloltani, de a LYH-113 rendszámú Mercedes Citaro gyakorlatilag roncs állapotúra égett – írja az Index.

Először a budapesti forgalomban a LYH-113, villamospótlóként a Maglódi úton. A képre kattintva galéria nyílik (fotó: Kemsei Zoltán)

A jármű a használtbusz-beszerzések korai szakaszában, 2012-ben érkezett Budapestre Frankfurt am Mainból. A típus első bevetése egy vágányzár miatti villamospótlás volt, a Maglódi úton pótolta atársaival együtt a 28-as és a 37-es villamosokat. A harmincegy példányos, különböző német és osztrák városokból érkezett sorozatból ez már a második kocsi, amelyet kiégés miatt kell selejtezni, a LYH-117 rendszámút 2015. február 15-én pusztította el a tűz.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek