Vectron már a ČD Cargónál is!

iho/vasút   ·   2016.04.13. 18:45
400px_cdcargo_vectron

A ČD Cargo tavaly augusztusban írt ki tendert új villamos mozdonyok beszerzésére. A felek többhónapos tárgyalássorozatot követően, április tizenharmadikán írták alá a többáramnemű – MS verziójú – mozdonyokról szóló megállapodást – adja hírül a Railcolor.

A cseh ČD Cargo is beszáll a Vectron-használók közé: öt korszerű, Európa-szerte használható mozdonyt rendelt a Siemenstől (látványterv: Siemens)

A ČD Cargo reményei szerint a június 14–16. között Ostravában megrendezendő vasúti napokon (Czech Raildays 2016) mutathatja be első, a társaság két kék színárnyalatát viselő Vectronját. A fennmaradó négy mozdonyt is még idén használatba vehetik.

A cseh vasúttársaság elsősorban a Németország, Csehország és Szlovákia közötti autószállító vonatok élén tervezi bevetni a vadonatúj mozdonyokat. A 6400 kilowatt teljesítményű, százhatvan kilométer per órás sebességre képes gépek a PKP Vectronjaihoz hasonlóan a lengyelországi, ausztriai, magyarországi és romániai közlekedési engedélyt is meg fogják szerezni, így várhatóan hazánkban is előfordulnak majd – számol be a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek