Vectron már Szerbiában is!

iho/vasút   ·   2018.06.06. 11:02

A beruházás értéke harminckétmillió euró (körülbelül 10,2 milliárd forint), vagyis egy gépet négymillió euróért (nagyjából 1 milliárd 270 millió forintért) szereznek be. A járműveket a Siemens München-Allach-i üzemegysége építi majd meg 2019 márciusáig. A mozdonyokat ellátják az egységes európai vonatbefolyásolási rendszerrel (ETCS) is. A beruházást az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) hiteléből finanszírozza a teherfuvarozó vasúttársaság.

A Serbia Cargo a következő négy-öt év során ötvenmillió eurót (15,9 milliárd forintot) tervez befektetni dízel- és villamos mozdonyainak felújításába – jelenti az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Átkozott sorompók Szerbiában

iho/vasút   ·   2020.12.01. 18:00

Vajdaságban, de inkább egész Szerbián lassan már nem is újdonság, ha egy nem működő fény- és félsorompóval biztosított, vagy esetleg éppen működő berendezésű, esetleg csak kitáblázott közúti-vasúti átjáróban baleset történik.