Vége a dalnak: a Locomore távozik a színről

Zöldi Péter   ·   2017.08.05. 13:45
locomore_csd_kislid

A magától értetődő ötlet, hogy a Deutsche Bahnnak konkurenciát kellene állítani, zátonyra futott. A Locomore nevű távolsági személyszállító magánvasút beszüntette üzleti tevékenységét. Mivel a saját magának megszabott feltételek szerint július végéig nem találtatott befektető, augusztus 1-jétől leállították az üzemet, és elindult a csődeljárás.

Rolf Rattunde csődbiztos szerint egyáltalán nem kizárt, hogy a Locomore vonatai valaha még újra közlekedni fognak, de a csődeljárást meg kellett indítani, hogy a munkatársak kártalanítása határidőn belül megtörténhessen. A Locomore tavaly decemberben indította el távolsági szolgáltatását a Deutsche Bahn első vasúti konkurenciájaként a Berlin–Stuttgart útvonalon. A vállalkozás beindításához szükséges tőke közösségi támogatással gyűlt össze, többszázezer euró értékben.

A csődkérelmet a társaság májusban terjesztette elő, miután láthatóvá vált, hogy az utasok száma és az utasonkénti bevételek nem emelkednek olyan mértékben, hogy az a költségeket fedezze. Amennyiben a csődeljárás folyamán nem találtatik további befektető, megindulhat a felszámolás – nyilatkoztak májusban. A jelek szerint elérkezett ez az idő, a kicsi, olcsó vasúttársaság elvérzett a drága, de jól beágyazott moloch elleni harcban. Úgy tűnik, a magánvasút-társaságban a cseh Leo Express sem látott megfelelő fantáziát.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek