Végre végig!

Kemsei Zoltán   ·   2014.11.19. 13:45
00kicsi

Hosszú idő után újra a Közvágóhíd és a Bécsi út között közlekedik az 1-es. Talán tekinthetnénk ezt ideiglenes útvonalnak is, mivel a BKK 2015 februárjára ígéri közleményében a hosszabbítás beüzemelését.

Már nem végállomás a Puskás Ferenc stadion<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Szintén a közlekedési csúcsszerv sajtóközleményében olvashattuk, hogy ugyan még nincs száz százalékig kész a felújítás, de már csak a villamosközlekedést nem zavaró munkák vannak hátra. Elmondhatjuk, hogy a Közvágóhíd–Puskás Ferenc stadion szakasz átadásával ellentétben itt nem korlátozza a gyalogosok közlekedését az aluljárófelújítás (Népliget, illetve ez esetben a Kacsóh Pongrác úti megálló), a peronok könnyen megközelíthetőek.

Dolgozik a Futár

Ha már a Kacsóh Pongrác utat említettük: itt sértette meg egy munkagép a kisföldalatti aluljárójának födémjét, amely plusz munkát jelentett a felújításban. A gyalogosaluljárón is csak födémet cseréltek, illetve újravakolták a falakat, mint képünkön látható, nem sok eredménnyel, a firka, a kosz megmaradt. Ellenben itt van lift a nehezebben mozgóknak, a babakocsisoknak (mozgássérülteket akadálymentesen szállítani képes alacsonypadlós villamos még nem közlekedik a vonalon). A pályasebesség viszont emelkedett, habár a Thököly út és az Ajtósi Dürer sor között mintha nem száguldozna a villamos.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek