Veszélyes közelítések égen és földön

iho   ·   2015.02.03. 21:49

Két veszélyes megközelítés ügyében is vizsgálódik az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal, mindkettő a Jetblue járatait érintette.

Az egyik incidens a New York állambeli Westchester Country Airport közelében történt, New Yorktól északra. Egy orlando felől érkező Airbus A320-as személyzetét figyelmeztette a repülőtér irányítója, hogy egy ismeretlen kisgép közeledik szemből az utasszállítóhoz.

A pilóták kitérő manővert hajtottak végre, egyes jelentések szerint a kisgép olyan közel volt, hogy az utasok még a motor(ok) hangját is hallották.

Néhány nappal korábban ugyancsak a Jetblue egy 320-as személyzete élt át izgalmas perceken: az eset a földön történt, a Kennedy repülőtéren, ahol az Austin felé induló gép megkellett, hogy szakítsa a felszállást, mert nekifutás közben a személyzet egy keresztező gépet észlelt.

A leszállás után guruló gép a Caribbean Airlines utasszállítója volt, amely az irányítás engedélye nélkül keresztezte a felszállópályát.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.