Villamos siklott a kelenföldi remiz előtt

iho   ·   2016.11.18. 13:39
00kicsi

Az 1316-os pályaszámú villamos eddig ismeretlen okból indult el – egyszerre több irányba, tudósítónk helyszíni jelentése szerint ahány forgóváz, annyifelé. A Móricz Zsigmond körtértől kifelé, a Kelenföldi pályaudvarig megállt a villamosforgalom, a műszaki mentés idejére pótlóbuszokat állított forgalomba a BKK.

A képre kattintva galéria nyílik (Vörös Attila felvételei)

A villamos hátulról második forgóváza egészen unortodox módon mászott le a sínről: a bal oldali kerekek a jobb kerekek sínszálán landoltak, a jobb oldaliak pedig a betonon. Ezt a részt előbb a BKV Csepel esetkocsijával a vágányra csörlőzték, majd az ICS orrát daruval visszahelyezték a sínre. A művelet pontos végrehajtása után a 1316-os saját lábán döcögött be a kcosiszínbe, a forgalom 3 óra körül indulhatott el újra.

A végső lépést daruval hajtották végre

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Átkozott sorompók Szerbiában

iho/vasút   ·   2020.12.01. 18:00

Vajdaságban, de inkább egész Szerbián lassan már nem is újdonság, ha egy nem működő fény- és félsorompóval biztosított, vagy esetleg éppen működő berendezésű, esetleg csak kitáblázott közúti-vasúti átjáróban baleset történik.