Villamosünnep Chemnitzben

Istvánfi Péter   ·   2012.05.19. 14:00
00

A június 2-án és 3-án megrendezésre kerülő ünnepséghez kettős jubileum is tartozik: egyrészt huszonöt éves a helyi villamosbarát közösség, másrészt idén kilencven éves a helyi buszközlekedés. Ennek tiszteletére az idei rendezvényen a buszok játszák majd a főszerepet: olyan busztípusok fognak a városban járni, amelyek korábban meghatározták a város közlekedését. Ezek után nem nehéz kitalálni, hogy rengeteg Ikarus megjelenésére lehet majd számítani, egyrészt a helyi gyűjteményből, másrészt Németország különböző tájairól. Ennek ellenére a rendezvény nem tekinthető a tavalyi löbaui Ikarus-találkozó hivatalos folytatásának, jellegében inkább a 2010-ben megrendezett Chemnitz – Penig buszvonal évfordulóján tartott felvonuláshoz fog hasonlítani.

A rendezvény egyik biztos résztvevője lesz a helyiek gyönyörű Ikarus 280-asa<br/>(fotó: Müller Péter)

Természetesen az ilyenkor szokásos villamosnapi rendezvények sem maradnak el, lesz nosztalgiavillamos különjárat, hajtányozás, kiállítás és vásár, a kisebbeket pedig gyereksarok várja.

A rendezvényre különjáratok indulnak Budapest érintésével Polgárról, egy szovjet kivitelű Ikarus 256-os mellett megfelelő számú érdeklődő esetén a tavaly löbaut is megjárt Ikarus 266-os is szolgálatba áll. Jelentkezés és további információk a különjáratról itt találhatóak.

Kapcsolódó hírek