Visszatér az élet a Börzsönybe

MTI   ·   2020.05.21. 15:00
400px_borzsony_kisvasut

Az Ipoly Erdő Zrt. közleménye szerint a Királyréti Erdei Vasút felújítása tavasszal kezdődött, ott jelenleg teljes pályazárral folyik a munka, így néhány hónapig még nem fogad látogatókat. A társaság tájékoztatása szerint a felújítás ezen szakaszában a Kemencei Erdei Múzeumvasút még fogad utasokat, így a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldását követően újra pályára állnak a kisvasúti kocsik. Szombat, vasárnap és ünnepnapokon a felújítás miatt rövidített szakaszon, Kemence és Godóvár állomások között sűrűbb menetrend szerint utazhatnak a vasúton.

Május 23-án újraindul két börzsönyi kisvasúti vonal (fotó: Bezina-völgyi Erdei Vasút)

Újra várják a látogatókat a Márianosztra–Nagyirtáspuszta Erdei Vasúton (Bezina-völgyi Erdei Vasút) is. Az Ipoly Erdő Zrt. felhívta a figyelmet, hogy az utazás alkalmával kötelező a szájat és az orrot eltakaró eszköz viselése és a másfél méteres védőtávolság tartása, kivéve az egy háztartásban élők vagy egy utazóközösségbe tartozók között. A vasúti kocsikat naponta fertőtlenítik és lehetőség szerint nyitott ablakokkal közlekedtetik. A biztonságos távolság betarthatósága érdekében, ha szükséges, korlátozzák a felszálló utasok számát.

A kirándulók a www.kisvasutak.ipolyerdo.hu oldalon tájékozódhatnak az aktuális menetrendekről.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek