Visszavontak egy vasúti tendert Szlovákiában

iho/vasút   ·   2017.03.02. 08:45
zolyom_vasutallomas0

A tízmillió euró értékű versenyfelhívás visszavonásával továbbra is csak az állami vasúttársaság ZSR személyszállítási ágának, a ZSSK-nak a járatai közlekedhetnek egy ideig a kétszázharminc kilométeres vonalon. A minisztérium az újabb tender kiírása előtt felül fogja vizsgálni a követelményeket – jelenti a Railway Gazette.

(fotó: Tevan Imre)

A Pozsony–Besztercebánya viszonylat közbeszerzési eljárása még 2015 novemberében kezdődött meg. A 2016. január 15-i határidővel bezárólag nyolc érdeklődő jelezte részvételi szándékát, a szlovák államvasúton kívül többek között a DB-tulajdonú Arriva, a cseh RegioJet és Leo Express, valamint az ÖBB és a Slovak Lines busztársaság közös konzorciuma. Azonban idén február elején a minisztérium arról adott tájékoztatást, hogy visszavonja a tenderkiírást az Európai Unió úgynevezett Negyedik Vasúti Csomagja által életbe léptettet új szabályok következtében. Érsek Árpád közlekedési miniszter szerint az eredeti kiírás számos hiányosságot tartalmazott, ezért most olyan új feltételeket kell szabni, amelyek segítségével megkezdődhet a vasúti személyszállítási piac liberalizációja Szlovákiában, továbbá teljes körű lefedettséget lehet biztosítani nemcsak a távolsági, hanem az elővárosi és regionális közlekedés számára is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek