Volvo-hibridbusz-sikerek

Ács Attila   ·   2013.03.22. 11:30
Volvo-7900-Hybrid_fooldal

A Volvo csoport eddig több mint 1600 hibrid autóbuszt értékesített világszerte, és ez a mennyiség rendületlenül növekszik továbbra is; az elmúlt hetekben ugyanis több mint félezer új járműre kaptak megrendelést.

A kanadai Quebec 475 buszt vásárol a Volvo csoporthoz tartozó Nova Bustól, ilyen méretű beszerzésre a cég történetében eddig még soha nem volt példa. Hab a tortán, hogy a szerződés további 1200 járműre vonatkozó opciós tételt is tartalmaz, a buszokat jövőre kezdi leszállítani a gyár.

A Volvo csoporthoz tartozó Nova Bus<br>(fotó: Volvo)

Tíz Volvo 7900 Hybridet rendelt a luxemburgi AVL, ezek lesznek az első ilyen típusok a Benelux államokban. Az elődtípusból (7700) huszonöt fut az országban, a 7900 ezekhez képest mintegy fél tonnával könnyebb, így a befogadóképességük is nagyobb, illetve az üzemanyag-fogyasztásuk is alacsonyabb.

Volvo 7900 Hybrid a luxemburgi AVL színeiben<br>(fotó: Volvo)

A harmadik megrendelés az Egyesült Királyságból érkezett: az Arriva 44 emeletest szerez be a Green Bus Fund keretében. A párhuzamos hibrid technikát itt is a Volvo biztosítja a B5LH típusú alvázával, a felépítményt azonban az ír Wrightbus készíti.

Wright Gemini Volvo B5LH alvázon<br>(fotó: http://www.thenorthwestbusblog.co.uk)

Kapcsolódó hírek