Waberer's: 147,5 millió kilométer fél év alatt

iho/közút   ·   2012.08.27. 12:11

Kipipálta első féléves növekedési tervét a Waberer’s International Zrt. A kelet-közép-európai piacvezetőnek számító logisztikai és közúti fuvarozó vállalatot a válság sem állította meg: győzelmi jelentése szerint eredményei tovább javultak – írja a Népszabadság.

Tizenegy százalékos növekedés után 21 millió eurót megközelítő EBIDTA eredménnyel zárta 2012 első hat hónapját a Waberer's – állapította meg budapesti ülésén a vállalat igazgatósága. A társaság közlése szerint a teljesítményt a magyar és az európai fuvarpiacra jellemző nehéz külső körülmények között csaknem minden hatékonysági mutató javításával érték el. Az év első felében az értékesítési árbevétel meghaladta a 185 millió eurót.

A vállalat hitelállománya mintegy 3 millió euróval volt kevesebb 2012 júniusának végén, mint egy évvel korábban. Flottaberuházásokra a cég 27 millió, egyéb – például informatikai – beruházásokra pedig másfél millió eurót fordított.

A kamionflotta összesen több mint 147,5 millió kilométert tett meg Európa útjain, hatmillió kilométerrel többet, mint a tavalyi első félévben. A fuvarteljesítmény megközelítette a 2 milliárd árutonna-kilométert. A fuvareszközök száma további 86, Euro 5-ös normáknak megfelelő szerelvénnyel bővült, miközben folytatódott a flotta hasonlóan gazdaságos és környezetkímélő erőforrásokkal szerelt kamionokra való cserélése.

A Waberer's 2012 első hat hónapjában több mint 200 új munkahelyet hívott életre, és egyúttal csökkentette az egy kamionra jutó adminisztratív személyzet arányát. De az igazgatóság értékelése szerint kereskedelmi offenzívájuk is sikeres volt: a cég elsősorban öt legfontosabb európai piacán, Magyarország mellett Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban és Olaszországban megjelenő fuvarozási igények kielégítésére összpontosít.

A vállalat fokozta részvételét a tartós élelmiszerek és a háztartás-vegyipari termékek szállításában. Stratégiáját igazolta, hogy a londoni olimpia előtt a Waberer’s újabb megrendeléseket kapott Európa országaiból nagy-britanniai úti célok irányába és növekedett a Magyarországról az Egyesült Királyságba indított fuvarok mennyisége is. A fuvarozott termékek jelentős része tartós élelmiszer, háztartás-elektronikai cikk és autóipari alkatrész volt.

A Waberer’s a 2011-es év első félévéhez képest összesen 20, magyarországi indulással 10 százalékkal több angliai fuvarmegbízást teljesített idén. Az olimpiát megelőző hónapokban átlagosan mintegy havi 400-zal több Waberer’s kamion rakodott le Nagy-Britanniában, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Júniusban a Waberer’s International Zrt. és az AB Electrolux három évre szóló 75 millió euró értékű stratégiai együttműködésben állapodott meg. A következő években is a Waberer’s flottája teljesíti az Electrolux európai megbízásainak jelentős részét. A társaság kamionjai juttatják el az Electrolux magyarországi gyáraiban készült berendezéseket az európai uniós piacokra, és teljesítik az Electrolux németországi, olaszországi, spanyolországi, lengyelországi, svédországi, franciaországi, finnországi és angliai érdekeltségei közötti fuvarokat is. Ez évi 25 ezer komplett rakományt és 30 millió futott kilométert jelent.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.