Win-win: autós, kerékpáros és gyalogos is biztonságosabban közlekedhet a Mogyoródi úton

iho/közút   ·   2022.11.21. 09:00
00_mogyorodi_ut

Elkészült a XIV. kerületi út felújítása a Hungária körút és a Nagy Lajos király útja közötti szakaszon.

A Budapest Közút Zrt. kivitelezésében megújult a burkolat, a járdák, a járdacsatlakozásokat taktilis jelekkel látták el, jelzőlámpát telepítettek a Pillangó utcai gyalogátkelőhöz, ezáltal rendezettebbé és biztonságosabbá vált a Mogyoródi út ezen szakasza. A Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában, mintegy 860 millió forintból megvalósuló felújítással – közlekedési módtól függetlenül – mindenki jól jár: gyalog, kerékpárral és gépjárművel is biztonságosabban lehet majd közlekedni.

(fotók: BKK)

Több mint 24 ezer 500 négyzetméteren marták fel a burkolatot és aszfaltozták újra az útpályát. A Mexikói úti csomópontban a műanyag terelőelemek helyén kiemelt szegéllyel ellátott járdaszigetek épültek, aminek köszönhetően a korábban nehezen belátható, ideiglenes elemekkel megvalósult kialakítás helyett egy rendezett kereszteződés jött létre. Külön pozitívum, hogy a széles, kihasználatlan aszfaltfelület helyett megnövelték a füvesített középső sávok területét. Közel 2000 négyzetméter járda épült és újult meg összesen.

  • A Pillangó utcai csomópontban található gyalogátkelőhely jelzőlámpás szabályozást kapott, így biztonságosabb körülmények között lehet átkelni az úton.
  • A Róna utcai csomópontban átépítették a szegélyíveket, és felújították a csomópontban a közúti jelzőlámpákat.

A kerékpározás feltételei is javultak: a meglévő kerékpárút mellett kerékpársávot alakítottak ki a Mexikói út és Nagy Lajos király útja között. Ennek köszönhetően a Mogyoródi úton a városból kifelé kerékpározóknak nem kell feleslegesen az útpályát többször oda-vissza keresztezniük, hanem mindkét irányban biztosított a közvetlen, megszakításmentes közlekedés. A XIV. kerületben megvalósult további fejlesztésekkel együtt így sokkal kényelmesebb lesz a jövőben Zuglóban kerékpárral közlekedni.

Tart a műszaki átadás-átvételi eljárás. Ebben az időszakban már lényeges forgalomkorlátozás nem várható.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek