Wizz-szomszédvárak Romániában

Schulek Tibor   ·   2013.08.01. 16:30
cim

A mai napig kakukktojás a Wizz Air hálózatában Arad repülőtere, ahová tavaly indítottak rendszeres légijáratot. Arad mindössze 60 kilométerre található Temesvártól, ahol a Wizz Air egyik nagy romániai bázisa található. A heti két Milánó Bergamo –  Arad járat a repülőtér egyetlen menetrendszerinti járata most, ezen kívűl mindössze pár charter gépet, illetve kisgépeket szolgálnak ki, és a légimentők helikoptere állomásozik a repülőtéren.

Arad .s a Wizz<br>(foró: Schulek Tibor)

A temesvári közelség most Arad előnyévé válik, mert augusztus 24-én estétől szeptember 1-én délutánig Temesvár nemzetközi repülőterét pálykarbantartás miatt lezárják. Az összes Wizz Air járat pedig Aradról fog indulni és érkezni. A kis repülőtérnek lesz lehetősége bizonyítani, hogy nagyobb forgalommal is gond nélkül elbánik.

Hasonló okok miatt szeptember 15-től szeptember 22-ig Marosvárárhely repülőtere is le lesz zárva, ekkor a repülők Kolozsvárról indulnak és ide érkeznek.

Kis reptér, de egy hétig nagy lesz a forgalma

Korábbi cikkünkben jeleztük, hogy repülőgépek hiánya miatt tegnap leállt a genfi járat. A foglalási rendszer alapján a nyár végén pedig leáll a Debrecen – Dortmund járat is. Ezt a járatot a korábbi Milánó Bergamo helyett indították a cívis városból, de kihasználtsága nem éri el a londoni járatét, ezért megszűnése mellett döntöttek. Debrecenből heti öt járat (téli menetrendtől heti 4) közlekedik London Lutonba, heti kettő Eindhovenbe.

Kapcsolódó hírek