Nincs elég repülő, leáll a genfi Wizz-járat

Schulek Tibor   ·   2013.07.25. 12:00
cim

Tavaly szeptemberben írtunk elsőként a Wizz svájci járatának decemberi indulásáról, amikor Váradi József vezérigazgató még az easyJet ármonopóliumának megtöréséről beszélt ezen az útvonalon. Az új járat kampányának érdekes eleme volt, hogy a brit fapados repülőkre a Wizz feliratú és az olcsóbb repülést népszerűsítő polóban szállt fel pár beépített utas. A bevezető időszakban 290 forintos áron is lehetett repülőjegyet találni a városba és élvezni a gyönyörű reggeli repülést az Alpok felett.

A decemberben beinduló heti három új járat valóban szinte mindig olcsóbban repült, mint a naponta ugyanezen az útirányon elérhető easyJet, mégsem lett kellően sikeres.

Érdekesség, hogy a Wizz Air irányításának egy része Genfben található, így a központok közötti repülésre kiválóan alkalmas volt a járat. Talán nem is volt véletlen a hétfő, szerda, péntek reggeli menetrend alkalmazása.

Már a tavalyi elemzésünkben jeleztük, hogy a Malév repülési jogainak elnyerése boríthatja a tervezett menetrendet. Ez most be is következett. A Wizz Air július 31-én leállítja a Budapestről induló genfi járatait és átcsoportosítja az augusztus 2-tól induló isztambuli járatokra.

Genf továbbra is elérhető marad az easyJet járataival Budapestről, illetve a változás nem érinti a Bukarestből induló járatot sem.

Kapcsolódó hírek