Zizeg a drót, szabad a pálya, újra közlekedhetnek a vonatok a 80-as borsodi végén

MTI/iho   ·   2021.06.03. 07:50
01_satoraljaujhelyi_baleset

Újraindulhatott a forgalom Sárospatak és Sátoraljaújhely között: befejezték a felsővezeték helyreállítását a hétfői baleset helyszínén.

A közlemény szerint hajnalban még néhány járatot érintett a korlátozás, utána az eredeti menetrend szerint közlekednek a vonatok a Szerencs–Sátoraljaújhely vonalon. A kisiklott vezérlőkocsi daruzása a jármű sérülésének súlyossága miatt elhúzódott, a roncsot csak kora estére sikerült a vasúti pályára emelni. A vasúti daru elvonulása után éjszaka kezdték meg a felsővezeték helyreállítását.

Kattintson képeinkre, nézze meg galériánkat! (fotók: MTI/Vajda János)

Hétfőn este kamionnal ütközött egy Szerencsről Sátoraljaújhelyre tartó személyvonat a végállomásra érkezés előtt. A vonat kettészakadt, egyik kocsija kisiklott, leszakadt a felsővezeték, a sorompó oszlopai kidőltek, a biztosítóberendezés kábele, az átjáró és a pálya is megrongálódott. A vonaton három utas és három szolgálatot teljesítő vasutas tartózkodott. A balesetben a mozdonyvezető súlyosan, de nem életveszélyesen, a kamion sofőrje könnyebben sérült meg.

A baleset idején az átjáróban jól működött a fénysorompó, a vasúttársaság közlése szerint a mozdonyvezető minden tekintetben az előírásoknak megfelelően járt el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek