Mégis jön a Lufthansa óriásgépe Budapestre!

iho/repülés   ·   2011.09.08. 12:25
A380_Lufthansa_cimkep

A Lufthansától kapott hivatalos értesítés szerint a nyáron várt A380-as óriásgép október másodikán landol Budapesten, de csak egy órát tölt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A német légitársaság bejelentését az teszi különösen érdekessé, hogy a több mint 213 ezer iparági szakértőből álló független zsűri ismét a Lufthansát választotta Európa vezető légitársaságává a díjra jelölt több mint 5000 utazási iroda, úticél és szervezet közül. Az értékelés során az üzleti működés minden aspektusát figyelembe vették, vagyis az összteljesítményt, a termékfejlesztést, az innovációt, a kreativitást, az ügyfélelégedettséget, de nyilván erősen belejátszott az értékelésbe a ma létező legnagyobb utasszállító sikeres forgalomba állítása is.

„Az iparág minden idők egyik legviharosabb időszakát élte az utóbbi 12 hónapban, de a Lufthansa egyike volt azon márkáknak, amelyek a piaci tömegből kiemelkedve növelték árbevételüket, fenntartották kivételes ügyfélkiszolgálási színvonalukat és bővítették piaci részesedésüket a gyengélkedő versenytársakkal szemben. Ezért ítéltük a World Travel Awards ’Európa Vezető Légitársasága’ díját a Lufthansának” – nyilatkozta Manon Han, a World Travel Awards alelnöke.

A díj a Lufthansa nemzetközi profilját tükrözi: a társaság 110 célállomást szolgál ki 37 európai országban. „Örülünk, hogy Európa utazási szakértői ismét elismerték a Lufthansa törekvését, hogy kategóriájában egyedülállóan magas színvonalú szolgáltatással lássa el az európai piacot” – jelentette ki Dr. Karsten Benz, a Lufthansa európai értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. „Továbbra is dedikált termékeket és szolgáltatásokat fejlesztünk ügyfeleinknek. Ezek egyike a teljesen átalakított utaskabin, amely új mércét képvisel az európai útvonalakon” – tette hozzá.

A Lufthansa Csoport egy másik tagja is díjat kapott: a Swiss International Air Lines
érdemelte ki a Legjobb Európai Business Class osztálynak járó díjat. A zürichi székhelyű légitársaság éppen most fejezte be 25 interkontinentális járatán az új Business Class osztály kialakítását.

A Lufthansa nem csak Európa vezető légitársasága, hanem a legnagyobb európai A380-as flotta üzemeltetője is egyben. A németek konfigurációja szerint 526 utas fér el az A380-as fedélzetén. A felső fedélzeten nyolc tágas üléssel kialakított, új első osztály egyedi kiszolgálást, kivételes kényelmet és innovatív műszaki megoldásokat kínál, még kellemesebbé téve az utazást. A Lufthansa ötvennél is több heti járatot üzemeltet Tokióba, Johannesburgba, Pekingbe, New York-ba, San Franciscó-ba és Miamiba. Az ülések nagyobb számának köszönhetően az „egek óriása” minden eddiginél több lehetőséget biztosít az európai utasoknak az üzleti és magáncélú külföldi utazásra.

Kapcsolódó hírek