A Lufthansa pilóta-sztrájk folytatódik!

iho   ·   2016.11.28. 17:24
cim2

Kedden a Lufthansa Csoport 3000 járatából 2184 repül majd; az interkontinentális járatok menetrend szerint közlekednek, adja hírül a légitársaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye.

2016. november 30., szerda: a Lufthansa Csoport 3.000 járatából 2.110 közlekedik; a VC erre a napra valamennyi németországi járaton sztrájkot hirdet.

Magyarországon kedden a csoport 23 járatából 7-et érint a sztrájk: nem közlekednek a Budapest - Frankfurt járatok, a Budapest – München útvonalon pedig csak két járat, az LH 1675 és az LH 1681 repül.

A jelenlegi információk szerint a szerdai München – Debrecen járat menetrend szerint közlekedik.

Vasárnap este a pilóták szakszervezete, a Vereinigung Cockpit (VC) két további napra hirdetett sztrájkot. A Lufthansa az érintett két napra, keddre és szerdára speciális menetrendet tett közzé. Az utasok az LH.com oldalon ellenőrizhetik, hogy a járatuk közlekedik-e.

A sztrájk kedden valamennyi kontinentális és belföldi járatot, szerdán pedig az interkontinentális járatokat is érinti. November 29-én, kedden a Lufthansa Csoport 3.000 tervezett járatából 2.184 közlekedik majd, míg november 30-án a tervek szerint 2.110 repül, miután a VC szerdára az interkontinentális járatokra is kiterjesztette a sztrájkot. A sztrájk kedden több mint 82.000 utast és 816 járatot, szerdán pedig 98.000 utast és 890 járatot érint.

A hat sztrájknap több mint 525.000 utast és 4.461 járatot érint.

A csoport többi légitársasága, a Eurowings, a Germanwings, a SWISS, az Austrian Airlines, az Air Dolomiti és a Brussels Airlines járatait nem érinti a sztrájk, illetve a Lufthansa Cargo teherszállító vállalat pilótái sem sztrájkolnak.

Az érintett utasok egy alkalommal költségmentesen átfoglalhatják, vagy lemondhatják jegyüket, mindez azokra is vonatkozik, akik a csoport más légitársaságainak Németországból induló, oda érkezők, vagy azon áthaladó járatával utaznak.  Az utasok a német belföldi járatokra szóló jegyeket ezen kívül a Deutsche Bahn vonalain beváltható voucherre is átválthatják.

Az utasok az LH.com oldalon az „Aktuelle Fluginformationen/Current travel information” menüpont alatt tájékozódhatnak.

A légitársaság e-mailben és SMS-ben értesíti azon utasait, akik a foglalást személyes elérhetőségük megadásával végezték. Eddig a Lufthansa mintegy 250.000 utassal lépett kapcsolatba ezeken a csatornákon.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.