A mozambiki roncsdarabok is az MH370 részei

MTI   ·   2016.04.20. 13:15
cim2

Amint ezt már akkor is valószínűsítették, a Mozambikban márciusban megtalált roncsdarabok kétségtelenül a Malaysia Airlines légitársaság 2014. március 8-án eltűnt MH370-es járatszámú repülőgépéről valók - derült ki az ausztráliai közlekedésbiztonsági hivatal (ATSB) szerdán nyilvánosságra hozott műszaki vizsgálati jelentéséből.

Darren Chester, a közlekedés és infrastruktúra ausztrál minisztere kijelentette, hogy a roncsokon lévő feliratok betűtípusa teljes mértékben megegyezik azzal, amilyet a malajziai légitársaságnál használtak, és nem egyezik meg azzal a betűkészlettel, amellyel az amerikai Boeing gyár annak idején a gépet Malajziába leszállította.

A Mozambik partjainál március elején megtalált egyik roncsdarab a vízszintes vezérsík, a másik pedig a szárny egy darabja. Ezek az eltűnt gép részei - szögezte le. Hozzátette, hogy folytatódik a kutatás a repülőgép további roncsai után, még átfésülnek mintegy húszezer négyzetkilométeres területet.

A Malaysia Airlines Boeing 777 típusú gépének eltűnése a polgári légi közlekedés történetének egyik legnagyobb rejtélye. A gép 2014. március 8-án Kuala Lumpurból tartott Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén, de egy órával a felszállás után eltűnt. Az Ausztráliától nyugatra az Indiai-óceánban folytatott intenzív kutatások egyelőre nem sok eredménnyel jártak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

 

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.